Januari och februari 2021

Ett nytt år och nya föresatser. Vi på Dina Viner gillar att hitta riktigt prisvärda viner. Det vet ni som följer den här webbsidan eller prenumererar på något av våra nyhetsbrev. Det ni kanske inte vet är att vi älskar lokalproducerad mat och gärna mathantverk från Sverige.

I år ska vi försöka koppla ihop våra två passioner och hitta lokal mat eller råvaror som fungerar bra med de viner vi väljer ut. Under januari och februari är det svårt att skörda färska grönsaker och örter. Däremot finns det gott om svenskodlade rotfrukter med god hållbarhet och dessutom gott om svensk fisk och vilt. Bland våra favoriter i grönsaksdisken så här års vill vi lyfta fram brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, alla sorters lök, palsternacka, potatis, rotselleri och rättika

Vecka 1 och 2 har vi hittat viner från regionen Marche som verkligen går bra att rekommendera tillsammans med lokala, svenska rotsaker.

På östkusten i mellersta Italien ligger regionen Marche. Regionen är känd för både röda och vita viner av bra kvalitet och ofta till mycket bra priser. På den vita sidan är druvorna Verdicchio och Trebbiano de viktigaste och på den röda sidan är de viktigaste druvorna Montepulciano och Sangiovese.