Mars och April 2021

Vi på Dina Viner gillar att hitta riktigt prisvärda viner. Det vet ni som följer den här webbsidan eller prenumererar på något av våra nyhetsbrev. Det ni kanske inte vet är att vi älskar lokalproducerad mat och gärna mathantverk från Sverige. Under januari och februari har vi kombinerat detta i veckans vin. Vi fortsätter att försöka hålla i jobbet att rekommendera riktigt prisvärda viner med mat som är i säsong.

Utanför fönstret lyser solen och snön smälter snabbt just nu. Trots det är det i bästa fall några veckor kvar innan det går att skörda primörer utomhus. Fram emot mot slutet av april borde de första primörerna som sparris och rabarber börja synas i affärerna. Redan nu finns en del grönt från växthus som piggar upp tillvaron. Dessutom går det nog att hitta lite nässlor och annat grönt på varmare platser utomhus, men några större mängder av något är det nog inte läge att tala om

Bland våra favoriter i grönsaksdisken så här års vill vi därför lyfta fram brysselkål, grönkål, svartkål, jordärtskocka, kålrot, alla sorters lök, palsternacka, potatis, rotselleri och rättika.

Vecka 9 och 10 har vi hittat vita viner från regionen Rhône som verkligen funkar bra tillsammans med lokala, svenska rotsaker, vilt och svensk eller norsk fisk samt skaldjur. Vecka 11 och 12 kommer det vara årets första roséviner som rekommenderas – ett vårtecken i vinvärlden!