The Grape Collective

The Grape Collective Riesling Returns 2020 (72859), Rheingau, 129 kr 89 poäng (++!)

Ett ungt, friskt vin med mogen frukt av persikor, päron, gula äpplen och citrus.  Smaken är pigg och välbalanserad, med mineraler, grapefrukt, citrusskal, bra syra och en gnutta restsötma. En välgjord riesling från ett varmt år som gärna får drickas kylskåpskall och passar utmärkt till sommarförrådet, antingen som aperitif eller till grillad fisk.

Into Tinto 2020 (55037), Katalonien, Costers del Segre, The Grape Collective, 119 kr 88 poäng (++!)

Stor varmt mogen rödbärig doft med björnbär, vildhallon, vinbär, jordgubbar, torkade tranbär och provencalska örter. Medelfyllig tät smak med plommon, mörka körsbär, läder, lavendel, fat och bra intensitet. Ett välgjort och områdestypiskt vin med hög ”lätt-att-gilla” faktor som är klippt och skuret för grillning på sommarterrassen. Drick svalt i stor kupa. Vinet vinner på ordentlig luftning.

The Grape Collective är ett projekt inom Spring Wine & Spirits som i sin tur är del av Spendrups. Mer om detta finns att läsa på ”kollektivets” hemsida”: https://thegrapecollective.se. Vi har provat två av kollektivets viner och spaningen lyder så här: ”Vi kommer att få höra mer av dem”!