Vecka 17

En bubblig Valborg, men bara i glaset!

Det är typiskt aprilväder och på sista april ser det ut att bli som vanligt – växlande väder och under 10 grader på de flesta platserna i vårt avlånga land. Kanske är det bra, för vi ska ju fortsätta att hålla på pandemireglerna och fortsätta att hålla i, hålla ut och hålla fysiskt avstånd.

Därför har jag plockat fram ett riktigt bra bubbel som kan avnjutas i ensamhet eller tillsammans med dem du bor med. Vinet är NV El Miracle från Vicente Gandia. Producenten Vicente Gandia grundades år 1885 i Valencia som ett handelshus för vin. Vicente var en visionär och entreprenör som såg möjligheter i den då nya tidens anda. Idag räknas Vicente Gandia till ett av Spaniens 15 största vinhus. Årsproduktionen uppgår till nästan 34 miljoner flaskor.  Huset gör både stilla och mousserande viner, men i Sverige är det husets mousserande viner som gjort succé. En torr cava som El Miracle fungerar både som aperitif med lite chips och snittar och som måltidsdryck till fisk eller skaldjur. Du hittar El Miracle i Systembolagets fasta sortiment.

NV El Miracle Cava Brut

Spanien Cava Vicente Gandia 89 kr kr 88 poäng (+++) nr. 7700
Leverantör: The Wineagency Sweden AB
En ung, fräsch cava med frisk frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, äpple, citrus, blommor och mineraler gjort på en blandning av druvorna Macabeo och Chardonnay