Vecka 16

En retriever med stor charm!

Det är typiskt aprilväder även i år, med såväl soliga stunder som regn och snö. Då kan det vara bra att ha en box med ett rosévin stående i kylskåpet – så att man är redo man redo för ett glas gott rosévin när det väl blir en solig kväll är. Förr var det svårt att hitta bra roséboxar, men idag finns det flera riktigt bra alternativ.

Casa Santos Lima är ett familjeföretag som i fyra generationen såväl producerat vin som odlat frukt och spannmål. Vingårdarna överstiger 180 hektar och man producerar vin i fem olika regioner. Familjen har också ett passionerat förhållande till hundar och driver en internationellt prisad uppfödning av labradorer – därav namnet på en av husets hyllade vinvarumärken. Nu i april lyckas man så bra med sina nya årgångar att både 2020 LAB Rosé på box och 2018 Cigarra Gran Passo på flaska får superfyndmarkering!

Ett rosévin som funkar bra till en Covid-säker måltid utomhus.

2020 LAB Rosé

Portugal Alentejo, Algarve, Douro, Lisboa och Vinho Verde Casa Santos Lima - Companhia das Vinhas 209 kr (3000 ml box) kr 85 poäng (+++) nr. 70316
Leverantör: Giertz Vinimport AB
Ett ungt, friskt rosévin med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, pomelo, smultron, hallon, blommor och mineraler.