Vecka 30

Sommarvin i Systembolagets ordinarie sortiment – del 2

Bland sommarens nya årgångar i Systembolagets ordinarie sortiment har jag valt ut fyra riktigt trevliga sommarviner. Att jag valt viner ur Systembolaget ordinarie sortiment gör det lättare för er att hitta vinerna även på sommarortens mindre välsorterade systembutik.

Bodegas Juan Gil i Jumilla grundades 2003, men familjen har gjort vin i området i flera generationer. Idag leds företaget av Miguel Gil som byggt en mycket modernt designad vinanläggning i Murcia i sydöstra Spanien. Företaget producerar allt från prisvärda bordsviner med ursprung till exklusiva vingårdsviner. Gosa är ett av företagets billigaste viner och får ofta en superfyndmarkering av oss på Dina Viner, så även i år.

Ett perfekt vin att ta fram när goda vänner samlas kring grillen en varm sommarkväll. Servera vinet vid mellan 16 och 20 grader, då röda viner överlag blir bättre om temperaturen inte överstiger 20 grader. In med boxen i kylskåpet en timme innan ni serverar de första gästerna!

2020 Gosa Monastrell

Spanien VdlT de Murcía Bodegas Juan Gil 219 kr (3000 ml box) kr 85 poäng (+++) nr. 6297
Leverantör: Wine Affair
Ett ungt, friskt vin med solmogen frukt, söta bär, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, hallon, tranbär, mandariner, kryddor och vanilj.